Ledene kocke
broj1 | 24 Februar, 2013 22:54
Biskvit:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 3-4 kašike kakaa
priprema:
Penasto umutiti jaja i šećer. Dodati brašno i prašak za pecivo i to dobro umutiti. Dodati kakao i to umutiti. Testo sipati u podmazanom četvrtastom plehu i stavite ga u rernu. Naravno rerna je prethodno zagrejana na 180-200 stepeni i peći oko 15 minuta.
Šećerni preliv:
- 0,7l vode
- 200g šećera
- sok od jednog limuna
priprema:
Skuvati vodu sa šećerom i pustiti do 5 minuta da vri i dodat sok od limuna.
Ohlađeni biskvit preliti vrućim prelivom.
Beli fil:
- 0,7l mleka
- 100g šećera
- 200g margarin
- 6 kašika brašna (meko)
priprema:
Umutite brašno sa malo hladnog mleka da kaša nema grudvice brašna. Ostatak mleka skuvati sa šećerom. U kuvano mleko sa šećerom dodati kašu i nastaviti sa kuvanjem dok se ne zgusti uz intenzivno mešanje da ne zagori.
Fil skloniti sa vatre i dok se hladi umutiti
margarin.
Margarin i fil sjediniti i mešati dok se ne dobije lepa, kremasta masa. Na kraju možete dodati i koru jednog limuna.
Na biskvit ravnomerno nanesite beli fil.
Na kraju ide glazura. Istopiti
čokoladu sa malo
margarin i pola šolje mleka. Glazura mora da bude gusta ali da se lako i brzo razmaže po belom filu. Nako toga ohladiti kolač i to je to
:P
Za
cake se sami pobrinite.